El peix i el marisc ecològics, els grans desconeguts

El peix bio és l’aposta més forta de la 21a edició de la fira BioCultura

ha-que-peix-del-mes_ARAIMA20140512_0017_16Publicat pel Diari ARA

Quina diferència hi ha entre un lluç salvatge, un de piscifactoria industrial i un d’aqüicultura ecològica? La majoria de nosaltres no sabríem respondre ben bé què. I és que el peix, igual que el marisc i les algues, és el gran desconegut dins del mercat de productes ecològics. Es tracta, però, d’un sector emergent que comença a obrir-se camí. Per això, la fira BioCultura, que des de fa més de 20 anys advoca pel consum responsable i ha fet molta feina per generalitzar i normalitzar la fruita, la verdura o la carn ecològiques, s’ha proposat donar-li impuls en aquesta 21a edició, que es va acabar ahir. “Regular el consum de peix basat en una pesca sostenible és important, no només per consumir un peix saludable sinó també per ajudar a revitalitzar l’economia local, els petits pescadors artesanals i les confraries dels pobles de les nostres costes, que s’estan perdent per la pesca industrial”, assegura la directora, Ángeles Parra.

Per a les persones convençudes que modificant hàbits individuals podem contribuir a un canvi global, una bona assessora a l’hora de comprar pot ser la guia de consum responsable de peix i marisc Sin mala espina, que es va presentar a BioCultura divendres. L’autora, Lydia Chaparro, ecòloga marina i responsable de pesca d’Ecologistes en Acció, desgrana les confusions i fraus que es cometen amb les 71 espècies que més consumim, i ofereix recomanacions per triar millor, amb l’objectiu de revertir l’impacte ambiental i social de l’actual model de producció i gestió pesquera…

Article sencer disponible a ara.cat

Publicado el mayo 12, 2014 en Prensa y etiquetado en , . Guarda el enlace permanente. Comments Off on El peix i el marisc ecològics, els grans desconeguts.

Los comentarios están cerrados.

Seguir

Recibe cada nueva publicación en tu buzón de correo electrónico.

Únete a otros 5.097 seguidores